Flaggor sedan 1938 och kunglig hovleverantör

Langkilde & Søn har producerat flaggor sedan 1938 och företaget drivs idag av den fjärde generationen. Vi är otroligt stolta över att vi är kungliga hovleverantörer av den danska nationalflaggan.

Vår historia går tillbaka ända till 1938, då Oluf Langkilde föll ner från en mast när han var ute och seglade som sjöman. Efter olyckan var det slut med att segla och han fick istället reparera flottans flaggor. Det gjordes på en liten vind i Nyboder i Köpenhamn. Det utvecklade sig till en mindre flaggfabrik, som hans son Gunnar senare övertog och drev tillsammans med sin fru Kristine.

Langkilde & Søn på 1970-talet

I mitten av 1970-talet var deras svärdotter Lisbeth också en fast del av medarbetarna, som vid denna tid uppgick till 30 sömmerskor. Lisbeth tog över när Gunnar drabbades av en blodpropp, och hon var den som tog Langkilde & Søn in i den globala tidsåldern genom att bland annat starta produktion i Vietnam. Det var också Lisbeth som på denna tid blev ombedd att beskriva och välja ut den originalfärg på Dannebrogen, som sedan blev införd som dansk standard för hela branschen. Den rätta röda färgen på en Dannebrogsflagga är pantone 186C.

2009 - en ny generation tar över...

I 2009 övertogs verksamheten av den fjärde generationen, nämligen Lisbeths döttrar Nicole och Chantall. Nicole och Chantall har tillfört nya ideér och möjligheter, och idag producerar Langkilde & Søn även serien "Nordic Way of Celebration" som är en serie bestående av servetter, bordslöpare, flaggspel och flaggor till både födelsedagar, jul och andra festliga högtider.

2015 - ett helt nytt och annorlunda tilltag...

När Nicole och Chantall trädde in i företaget Langkilde & Søn var det med en klar ambition om att utvidga med sitt eget universum. Det blev "Vibeke Scott", som skapar exklusivt lounge wear till kvinnor samt interiör i form av kuddar, sängkläder m.m. Läs mer om Vibeke Scott och se de snygga produkterna skapade i hög kvalitet och av material såsom siden, sidenvelour, cashmere och japansk bomull - klicka här

Försäljning till både privata och företag

Langkilde & Søn producerar än idag traditionella flaggor och vimplar i ursprunglig flaggduk utifrån gamla tekniker med fokus på kvalitet, färg och hållbarhet. Och vi fortsätter att utveckla oss och har bland annat tagit fram en knutfri vimpel på efterfrågan av våra kunder.

Vi producerar också alla världens flaggor, maritima flaggor, sportsflaggor och reklamflaggor, banners och beachflaggor - så att svenska och utländska verksamheter kan presentera sig själva på ett proffsigt sätt. Flaggor med logo är fortfarande ett bra sätt att marknadsföra sig på och här kan vi hjälpa med vår stora expertis och hållbara kvalitet.

Från generation till generation...

Bli inspirerad av våra många olika sätt att använda flaggor på - alltid med respekt för traditionerna och alltid i högsta kvalitet, så våra produkter kan gå vidare i arv från generation till generation. Vi utvecklar löpande nya produkter och optimerar, så vi även fortsättningsvis kan erbjuda högklassiga produkter. Det är en del av vårt arv.

Nicole M. Langkilde & Chantall Scott