Vår historia

Första generationen

Första generationen

Vår historia börjar i Nyboder i Köpenhamn 1938. Där arbetade sjömannen Oluf Langkilde uppe på en vind med att reparera Flottans flaggor. Oluf var sjöman från början men under en seglats föll han ner från en mast och kunde inte fortsätta segla. Därför fick han jobba med att reparera flaggor. Reparationerna utvecklades till att också sy nya flaggor. Det blev till en liten fabrik med några sömmerskor, vilket var starten för Langkilde & Søn.

Andra generationen

Andra generationen

Olufs äldste son, Gunnar, utbildade sig till kock och seglade även han under många år som skeppskock. På hotel D'Angleterre i Köpenhamn träffade han den äventyrslystna Kirsten. De blev förälskade och gifte och bosatte sig i Köpenhamn nära svärföräldrarna. Langkilde & Søn höll på att växa ur den lilla systugan, så Gunnar bestämde sig för att bygga en helt ny systuga i Herlev.

Tredje generationen

Tredje generationen

Under 1950- och 1960-talet växer sig fabriken större. Den flyttar också från Herlev till Vendsyssel. Hem till Kirstens stora familj från norra Jylland. Under många år drev Gunnar och Kirsten fabriken på hemadressen i Tolne.
1972 kommer deras svärdotter Lisbeth in i familjen. Lisbeth blir upplärd av sin svärfar och inom kort kan hon driva fabriken. När Gunnar dör av en blodpropp 1979 tar Lisbeth över direktörsrollen.

Kungligt besök

Kungligt besök

Lisbeth drev Langkilde & Søn i över 30 år. Det var Lisbeth som ledde Langkilde & Søn in i den globala tidsåldern genom att bl.a. starta produktion i Vietnam. Det var också Lisbeth som i sin tid blev ombedd att beskriva och välja originalfärg på Dannebrogen av Dansk Standard, så att en standard kunde införas för branschen. Den korrekta röda färgen på Dannebrogen är pantone 186C.
2009 besökte Drottning Margrethe och Kronprinsessan Mary systugan strax utanför Hanoi i Vietnam. Besöket blev kronan på verket för Lisbeth. Hon lämnade sedan över tyglarna till döttrarna Nicole och Chantall.

Fjärde generationen

Fjärde generationen

2009 tog systrarna Nicole och Chantall över Langkilde & Søn. Systrarna tog in helt nya idéer. De designade och utvecklade flaggkollektioner som med åren blev inredningskollektioner. Bland annat den populära serien Nordic Way of Celebration. Kollektionen bygger på det skandinaviska, opretentiösa sättet att fira små och stora händelser i livet med flaggor.

Låt dig inspireras... Följ oss på instagram